Wie is Marga Rieu-Roosen

Mijn passie en doel is om mensen te begeleiden in een open sfeer van veiligheid en vertrouwen. Een sfeer waarin je ervaart dat het oké is wie je bent. Een sfeer waarin je jouw werkelijke kracht en potentie kunt ontdekken en in gebruik kunt gaan nemen

Moeilijkheden in het werk en het leven zie ik niet als een last maar als een kans om het bewustzijn te ontwikkelen. Door je bewust te worden van je eigen mogelijkheden en potentieel word je gestimuleerd in het vinden van creatieve oplossingen en het inslaan van nieuwe wegen. Van daaruit kunnen bewuste veranderingen worden ingezet.

Ik heb een ruime levens- en werkervaring en een breed scala aan opleidingen op wetenschappelijk niveau, o.a. Nederlands Recht, postdoctoraal HRM, Neurolinguïstisch programmeren (NLP) en Destination Coaching.
Als jurist met verbindende kwaliteiten en grote belangstelling in mensen en organisaties ontwikkelde ik mij bij de start van mijn loopbaan binnen het vakgebied HRM. Ik beschik nu over ruime ervaring in diverse rollen als manager, adviseur en coach op strategisch managementniveau in de gezondheidszorg en onderwijs met he accent op veranderingsvraagstukken.

Ik ben een analytische en empathische gesprekspartner en slaag erin om op een diep niveau verbinding te maken met mensen waardoor alles bespreekbaar wordt en een basis aanwezig is voor de gewenste verandering. Ik kom snel tot de kern en sta garant voor een inhoudelijk professioneel en doorleefd resultaat.

Mijn persoonlijke quote “La Vie- La Voix-La Voie- Humaine” geeft uitdrukking aan mijn geloof en ervaring:

“Als je je uiterlijke stem aflegt, kan je de innerlijke stem van je levenspad horen. Dan wordt het mogelijk te veranderen en te worden wie je werkelijk bent.”

Mijn cliënten en opdrachtgevers ervaren mij als een gepassioneerde, geboren coach, leider en adviseur die onzichtbaar potentieel zichtbaar weet te maken. Iemand die bindt en verbindt en de ander met zichzelf weet te verbinden.

Daarnaast werk ik intensief samen met mijn man Jean-Philippe Rieu. Wij ontwikkelen diverse programma’s voor jongeren waarin bewustzijnsontwikkeling, zelf-compassie en plezier centraal staan. Trots zijn wij op de realisering van de Zomerschool Kerkrade die sinds 2018 operationeel is en ons gedachtegoed in een liefdevolle omgeving realiseert.

“De rode draad in mijn leven wordt gevormd door nieuwsgierigheid naar waarom ik, jij, wij, doen wat we doen. Een zoektocht naar authenticiteit. Niets menselijks is mij dan ook vreemd.”

Marga